czwartek, 15 marca 2012

Bo jajko było pierwsze - część 3.

A na zakończenie śniadaniowego, jajecznego maratonu - musztardowe tosty z jajecznicą. Bo jajecznica tak po prostu może się przejeść.

Składniki (dla dwóch osób):
  • bagietka, lub inne pieczywko
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • łyżka musztardy
  • pomidor
  • szczypiorek
  • bekon
  • 2 plasterki sera
  • sól, pieprz




Wybrane pieczywko opiekamy w piekarniku, lub po prostu tosterze. Smarujemy je mieszanką masła i musztardy, w proporcjach 1:1. Na opieczonym toście układamy ser, zrumieniony boczek,plaster pomidora i jajecznicę usmażoną na tłuszczyku, który się wcześniej wytopił z bekonu. Całość posypujemy szczypiorkiem - takie proste, a taaaaakie smaczne!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz