sobota, 6 kwietnia 2013

Luks Pomada - wyniki!

Wybaczcie, ale śnieg mnie zasypał, i odciął od świata totalnie, więc postanowiłam z tego zasypania skorzystać i poleniuchować troszkę po świętach. Ale już do Was wracam - na dobry początek z wynikami ostatniego urodzinowego konkursu. Jak zwykle nie zawiedliście - Wasze pomysły na łączenie różnych smaków, i mnogość zastosowań czatni zaskoczyły nie tylko mnie, ale również zespół Luks Pomady! Wspólnie wybraliśmy trzy osoby do których powędrują nagrody:


Pierwsze miejsce to pomysł anonimowego autora (ale mamy maila, więc jak się odezwie to go ujawnimy). Nagroda to zestaw czatni: korzenny pomidor, imbirowa śliwka i orientalny rabarbar, oraz dwa słoiczki konfitur - czerwona porzeczka i zielony pomidor :

Orientalny rabarbar idealnie komponuje się z krewetkami tygrysimi w winie i czosnku. Do tego zapieczone na ciepło, chrupiące grzanki z masłem czosnkowym maczane w sosie jaki powstał po duszeniu/smażeniu krewetek w połączeniu z czatnejem, winem, czosnkiem, oliwą i pieprzem cytrynowym...
Chyba teraz muszę się zerwać z pracy i biec do sklepu po potrzebne składniki. Nie przeżyję, jak nie zjem tego dzisiaj. Mniami :)


Miejsce drugie i nagrodę - zestaw czatni - korzenny pomidor, imbirowa śliwka i orientalny rabarbar za pomysłowość zastosowania - Pani Owca:

Ja wybieram zdecydowanie śliwkę z imbirem i dodałabym jej do pizzy tzn posmarowałabym nią ciasto i dodała cebulę, boczek, rukolę i sos śmietanowo czosnkowy ;)


Miejsce trzeciezestaw konfitur: czarny bez i rabarbar, Justyna Tyśka: 

Czatni korzenny pomidor zastosowałabym jako farsz do wytrawnych muffinów. Ciasto zawierałoby dodatki takie jak: posiekane liście rukoli, ser pleśniowy (z niebieską pleśnią) oraz orzechy włoskie. Muffiny byłyby niezwykle kolorowe i aromatyczne a ich smak oryginalny, ale wyważony. 




Gratulujemy! I prosimy o kontakt mailowy w sprawie wysyłki nagród :)

4 komentarze:

  1. To ja, wygrany anonim :) Dziękuję za wyróżnienie i nagrodę. Swoje dane wysłałam na maila.

    OdpowiedzUsuń
  2. I ja również dziękuję za nagrodę :)

    OdpowiedzUsuń