piątek, 15 lutego 2013

Smak lata

Bo przychodzą takie dni, zazwyczaj w środku zimy, kiedy ochota na maliny czy truskawki doprowadza do szału. W takich momentach sięgam po mrożonki...co roku postanawiam zrobić swoje, i jakoś nigdy nie wychodzi. Dziś mam dla Was deser z mrożonych malin i truskawek marki d'aucy. Podzielę się z Wami szczerą opinią o tych owocach...jestem bardzo zaskoczona, pozytywnie zaskoczona! W paczkach nie ma lodu, są same owoce, i to bardzo dorodne owoce. A po rozmrożeniu nie wyciekła z nich woda a odrobina pysznego, owocowego soku. Szczerze mogę je polecić. A dziś zapraszam Was na prosty deser - dla wszystkich stęsknionych za słonecznymi popołudniami ;)

Zapraszam też do udziału w konkursie, który ogłosiłam kilka dni temu! Zadanie jest proste, a nagrody naprawdę świetne! Do tej pory zasypywaliście mnie deserami - może ktoś pokusi się o danie główne?

Składniki (6 porcji):








Na początku oczywiście rozmrażamy owoce. Kiedy są gotowe do użycia, blendujemy je w oddzielnych naczyniach, by uzyskać mus truskawkowy i mus malinowy. Obieramy i siekamy kiwi, i je również zmieniamy w mus za pomocą blendera. Serek mascarpone mieszamy dokładnie z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy.
Mamy już wszystkie składniki, czas by ułożyć z nich kolorowe warstwy. ja zrobiłam to w kieliszkach, ale ostrzegam, że nie jest to proste - trzeba się trochę nagimnastykować. Dlatego polecam użycie deserowych pucharków.







Na zdjęciach kuta taca z Country Avenue.

5 komentarzy:

  1. Pyszny taki deser. :)

    Bardzo ładne zdjęcia! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno pyszny, kolejny przepis do wypróbowania, pewnie wykorzystam ten deser do kolacji walentynkowej!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolory ma ten deser obłędne - letnio się u Ciebie zrobiło :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej jaki zachęcający deserek, super :)
    Zapraszam do siebie :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Jutro zrobię dzieciom ;)Mniam!

    OdpowiedzUsuń