A może po prostu pyszny, serowo-paprykowy wytwór zupopodobny? ;) Nie wiem, wiem za to, że tę zupę uwielbiam. Jest delikatna i kremowa w konsystencji. I nie jest ani do końca paprykowa, ani do końca serowa...jest taka...intrygująco pyszna!
Składniki:
- 3 duże czerwone papryki
- 500 g serka topionego
- szczypta czarnego pieprzu
Nic prostszego w świecie! Paprykę myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w spore kawałki i wrzucamy do garnka. Zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy aż papryka zmięknie. Wrzucamy serki topione - najlepsze są te w "kiełbaskach", ale ostatnio są mniej popularne. Mogą być więc zwykłe - w sreberku, ale ważne żeby miały smak śmietankowy, lub któryś z "serowych" smaków. Co jakiś czas mieszamy, żeby serki się nie przypaliły. Kiedy się roztopią wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy pieprzem. Ot, taki prosty smakołyk ;)
Fajna zupka, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńtrzeba spróbować;) Zupka prosta - czyli to co najbardziej sobie cenię;)
OdpowiedzUsuń