poniedziałek, 21 stycznia 2013

Nicea z krewetkami

Mój pomysł na "odmienienie" mieszanki warzyw na patelnię. To prosty, szybki i zdrowy lunch. Warzywa, które są w paczce warzyw na patelnię d'aucy "Nicea" super komponują się z soczystymi krewetkami oraz sosem sojowym. Zwłaszcza z chrupiącym kalafiorem romanesco. A jeśli ktoś nie ma ochoty na przedzieranie się przez zaspy, by kupić krewetki zawsze może zostać przy opcji podstawowej i przyprawach, które proponuje producent. ;)


Składniki (4 porcje):

  • opakowanie warzyw na patelnię Nicea firmy d'aucy
  • 250g krewetek black tiger
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • grubo mielony pieprz





Na rozgrzane masło z oliwą wrzucamy krewetki i posiekany drobno czosnek. Po dwóch minutkach dodajemy sos sojowy. Po kolejnych trzech minutach wrzucamy warzywa na patelnię Nicea i przyprawiamy wszystko grubo zmielonym pieprzem. Całość smażymy przez pięć minut. Podajemy z bagietką lub z ugotowanym ryżem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz